Станом на 22 годину 25 жовтня явка виборців на місцевих виборах становила майже 37 %. Такі дані оприлюднили в прессцентрі ЦВК, передає сайт Хрещатик.News.

Це найнижчий результат явки виборців на волевиявлення в історії українських виборів.

«Подаємо оперативну зведену інформацію про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях (явку виборців) на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року на момент закінчення голосування у розрізі регіонів України, станом на 22 годину. На зазначений час дані надійшли від понад 97 % ТВК», – йдеться в повідомленні.

У ЦВК наголосили, що «ці відомості не носять офіційний характер, оскільки відповідно до постанови ЦВК від 20 жовтня 2020 року № 404 вони надходять до Комісії від органів ведення Державного реєстру виборців, які своєю чергою отримують цю інформацію від територіальних виборчих комісій будь-якими засобами звʼязку, зокрема телефоном, або електронною поштою».

За попередніми даними, найменшу явку на виборах 2020 продемонстрували Донецька, Миколаївська та Херсонська області. У лідерах – Тернопільська та Львівська області.

зведена інформація щодо кількості виборців на виборах 2020
ЦВК

Нагадаємо, ЦВК назвало дату, коли з`являться остаточні результати місцевих виборів

Читайте також:

Кличко і Попов виходять в другий тур в Києві: дані екзитполу

Соціологи оприлюднили попередні результати опитування Зеленського