Для відвідувачів Зони відчуження розробили унікальні маршрути на українському всюдиході SHERP. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на Державне агентство України з управління Зоною відчуження.

“Державне агентство України з управління зоною відчуження з ініціативи та за підтримки Асоціація чорнобильських туроператорів / Assoc. of Chornobyl Tour Operators розробило унікальні маршрути – на українському всюдиході SHERP. За участі ДП «ЦОТІЗ», ДСП «Екоцентр» маршрути було офіційно затверджено”, – йдеться в повідомленні.

Як зауважив заступник Голови ДАЗВ Максим Шевчук, розробка та затвердження нового маршруту – ще один крок, щоб популяризувати зону відчуження для відвідування.

Новий екскурсійний маршрут пролягає у 30-ти кілометровій зоні відчуження та включає пересування як сушею, так і водним шляхом.

У ДАЗВ розповіли, що перед тим, як затвердили новий маршрут, було проведено радіаційно-дозиметричний контроль екскурсійної зони. Та виявили, що контрольні рівні можливого опромінення гарантовано не будуть перевищені.

«Розроблений маршрут є унікальним ще тим, що завдяки використанню SHERP можна буде побачити унікальні локації, які ніколи не демонструвалися раніше. Зокрема, глянути і затоплені баржі, пристані та техніку, що використовувалася ліквідаторами після аварії на ЧАЕС. Зараз кожен бажаючий може пройти Зону на каяках, а тепер – і на всюдиходах, та побачити іншу зону. Зону, де відроджується унікальна флора та фауна, зону, де радіаційна ситуація постійно перебуває під контролем. Це – важливий етап подолання психологічної травми цілої нації та реалізації величезного туристичного потенціалу держави», – повідомляє Ярослав Ємельяненко, голова Асоціації Чорнобильських туроператорів, яка ініціювала розробку маршруту.

Нагадаємо, скоро запрацює перший у світі мобільний додаток – віртуальний тур Чорнобилем

Читайте також:

У Києві посилюють карантин: через помаранчеву зону в столиці знов вводять низку заборон (перелік)

Яка вона, сучасна жінка: в Києві проходить фестиваль сучасного  жіночого мистецтва (фото, відео)

Двох хасидів видворили з України за хуліганство в Умані: Геращенко