У Києві сквер імені Василя Стуса, який розташований на перетині вулиць Академіка Палладіна та Кільцевої дороги, юридично захищений від забудови.

Про це заявив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, передають “Коментарі”.

Будівництво на ділянці, де розташований сквер Василя Стуса, унеможливлено повністю, наголосив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко. Він пояснив, що у травні 2021 року міськрада столиці передала у постійне користування земельну ділянку площею понад один гектар для благоустрою зелених насаджень, експлуатації та обслуговування території скверу Василя Стуса.

Офіційно ця ділянка належить до земель рекреаційного призначення.

Володимир Бондаренко нагадав, що у 1965-1972 роках на території скверу імені Василя Стуса стояв будинок. У ньому на другому поверсі поет жив разом із дружиною та сином. Під час будівництва Окружної дороги цей будинок знесли.

У 2006 році місцеві мешканці почали діяльність із облаштування скверу. Проте у 2007 року ця земля була продана, а у 2009 році забудовник почав вирубувати тут сосни, розповів секретар Київської міської ради.

У лютому 2010 року сквер було найменовано іменем Героя України Василя Стуса, а у травні 2015 року зону відпочинку оновили за кошти столичного бюджету. Після цього питання можливої забудови скверу виникало кілька разів, останній раз — у зв’язку із розробкою детального плану території, повідомив заступник мера Києва.