Ворог завдав пʼяти ударів по Миколаївській та Одеській області. Зберігається загроза подальшого застосування крилатих ракет з акваторії Чорного моря по військових та цивільних обʼєктах.

Про це на брифінгу 9 травня повідомив на брифінгу в Ukrainian Media Center речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, пише LB.ua.

Противник продовжує нищити цивільну інфраструктуру та житлові райони ракетними, авіа- та артилерійськими обстрілами, зокрема в Одеській, Запорізькій, Донецкій, Луганській, Миколаївській та Харківській областях.

Російська влада вживає заходів до інтеграції тимчасово окупованих територій до складу Росії. До Дня перемоги окупаційні адміністрації посилили контррозвідувальні заходи і збільшили кількість блокпостів та патрулів. До 10 травня запровадили комендантську годину”, – зазначив Мотузяник.

Також на окуповані території Запорізької та Херсонської областей прибули окремі групи з Криму та деяких районів РФ для створення пропагандистських сюжетів російського телебачення.

На Харківському напрямку підрозділи ворога намагаються не допустити подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону. На Ізюмському ворог зосередився на підготовці до продовження наступу в напрямку Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Словʼянськ. Намагаючись оточити українські війська, ворог провів аеророзвідку.

На Донецькому напрямку російські війська продовжують наступальні дії на Лиманському, Сіверодонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Курахівському напрямках. Ворог продовжує форсування річки Сіверський Донець. У районі Білогоровкі наведено три понтонні переправи, ворог постійн застосвує артилерію та оперативно-тактичну авіацію.

На Маріупольському напрямку ворог продовжує блокувати наші підрозділи в районі заводу Азовсталь. За підтримки вогню, танків та артилерії проводить штурм. Не виключається поновлення бомбових ударів бомбардувальниками Ту-22М3.

Південнобузький і Таврійський напрямки – росіяни ведуть бої, щоб покращити тактичне положення. Противник нарощує системи вогневого ураження, ППО та вдосконалює інженерне обладнання.

На Таврійському напрямку РФ проводить демонстраційні дії, щоб скувати українські війська і не допустити їх перекидання в інші операційні зони.

Бессарабський напрямок: обстановка в Придністровському регіоні Молдови лишається напруженою. Місцеві формування і підрозділи опергрупи РФ продовжують перебувати в повній бойовій готовності.

Волинський, Подільський та Сіверський напрямки – суттєвий змін за добу нема. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі – до семи батальйонів – продовжують посилювати кордон у Гомельській і Брестській областях. Зберігається загроза ракетних і авіаударів з території Білорусі по України.

В акваторіях Чорного і Азовського морів кораблі Чорноморського флоту ворога продовжують ізолювати район ведення бойових дій, ведуть розвідку та надають вогневу підтримку.

Популярні новини зараз

Проходить збір для групи WASP на 2 моторних човни для виконання бойових завдань та евакуації поранених

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

У столиці рятують від незаконної забудову історичну місцевість з унікальним ландшафтом - Китаїв

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

“В акваторії Чорного моря станом на зараз перебуває вже сім носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Їх сумарний залп може становити до 50 ракет”, – додав Мотузяник.