Запаси високоточного ракетного озброєння Російської Федерації впали до критичного низького рівня. РФ більше не зможе дозволити собі масовані ракетні атаки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у понеділок, 5 грудня, пишуть Українські Новини.

Юсов зазначив, що від російських ракет найбільше страждає цивільна інфраструктура та мирні мешканці, оскільки РФ є державою-терористом та використовує відповідні методи. Незважаючи на це, всі відповідні структури України були готові до сьогоднішнього масованого запуску ракет, сказав представник розвідки.

“Якщо говорити про запаси ракетного озброєння, особливо високоточного, то по багатьох показниках вони вже впали до критичних і не так багато не так часто Росія зможе дозволити собі такі масовані терористичні ракетні атаки”, – підкреслив Юсов.

Але залишається небезпека для прифронтових територій та міст, таких як Херсон, Запоріжжя, Харків, Сумщина, які можуть бути більш уражені ракетами меншого радіуса дії типу С-300, які є у РФ у достатній кількості, тоді як запаси “Калібрів” та “Іскандерів” набагато нижчі, пояснив представник ГУР МО.