У п’ятницю, 25 лютого, під час обстрілу російськими військовими міста Ворзель у Київській області уламки, ймовірно, систем залпового вогню “Град”, потрапили в одне з приміщень дитячого будинку.

Про це написала генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова на своїй сторінці в Facebook, передають Українські Новини.

Так, Венедіктова повідомила, що в дитбудинку перебували 50 дітей, проте вони не постраждали, оскільки перебували в інших приміщеннях.

“Під час ведення бойових дій військовослужбовцями Російської Федерації допущено попадання уламків від, ймовірно, систем залпового вогню “Град” до одного з приміщень дитячого будинку у м. Ворзель у Київській області, в якому перебувало 50 дітей. Внаслідок зазначених протиправних дій постраждалі відсутні, оскільки на момент попадання уламка діти та персонал дитячого будинку перебували в інших приміщеннях”, – написала Венедіктова.

Також Венедіктова зазначила, що діти наразі не евакуйовані. На території дитячого будинку бомбосховища чи підвальні приміщення відсутні. За втручанням прокуратури вживаються заходи щодо їх евакуації.