Французький президент Емманюель Макрон прямо заявив – Росії потрібно надати гарантії в майбутній системі безпеки в Європі (якраз в той період, коли Кремль знову почне мирні переговори з офіційним Києвом).

Таку заяву політик розповів в інтерв’ю французькому телеканалу TF1, пише “Главред”.

“Ви думаєте, що коли ми проходили випробування, пов’язані з Ельзасом і Лотарингією [прикордонні Французькі регіони, які були практично 50 років окуповані Німеччиною − Главред] , ми б хотіли, щоб світовий лідер говорив нам зробити те чи інше? Так і тут – це вирішувати українському народу самостійно, а не нам вирішувати, на яких умовах, як і коли (проводити переговори – Главред)”, – розповів Макрон.

У той же час, політик висловив думку, що рішення про переговори між РФ і Україною повинен приймати Київ.

Крім того, Макрон прямо говорив – він обговорював питання гарантій безпеки з президентом США Джо Байденом під час свого недавнього офіційного візиту до Вашингтона. І нібито лідери США і Франції, з одного боку, дійшли згоди про необхідність надання подальшої допомоги з боку Заходу Україні в протистоянні російській агресії. Водночас західні політики, каже Макрон, намагатимуться всіма силами посадити Москву за стіл переговорів з Києвом.