Поліція Київщини відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання державних земель у Миронівському районі. Про це повідомляє пресслужба поліції Київщини.

«Таким чином поліцейські миттєво відреагували на відповідне повідомлення представника громадського об’єднання смт. Миронівка під час проведення он-лайн прийому громадян начальником поліції столичної області Андрієм Нєбитовим», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України і одразу розпочала проводити необхідні слідчі дії для документування злочину.

Було виявлено, що службові особи органів місцевого самоврядування, зловживаючи своїм становищем, умисно, з метою одержання неправомірної вигоди, незаконно вивели з державної власності земельні ділянки на території Миронівського району, спричинивши тяжкі наслідки державі.

Група осіб проводила аферу з землею під приводом виділення земельних ділянок сільськогосподарського призначення для учасників антитерористичної операції.

«Працівники поліції провели три санкціонованих обшуки у приміщенні посадовців Зеленьківської сільської ради та за місцем проживання її працівників. Під час обшуків правоохоронці вилучили різну документацію, яка стосується проведення закупівель за державні кошти, довіреності від учасників АТО, листування з відповідними державними установами», – повідомляють у пресслужбі.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Нацполіція перевірятиме законність відведення земель на Жуковому острові

Читайте також:

Верховний суд повернув Києву приміщення вартістю понад 500 тисяч

Під час ремонту школи в Дарницькому районі чиновник та підрядник вкрали 400 тисяч