Прочитала в міській раді, що буде прийом. Прийшли із сусідкою, треба, щоб грошима поміг. Маємо 15-квартирний будинок, проводимо каналізацію. Вже по 13 тисяч скинулися. Минула влада не помогла. Обіцяють тільки, говорить 70-річна Валентина Блажко. Тримає документ із підписами. 26 вересня прийшла на прийом до народного депутата Геннадія Вацака у місті Могилів-Подільський на Вінниччині.

Із 23 до 27 вересня народні депутати вперше працювали в округах. Приймали громадян, спілкувалися з виборцями.

Самовисуванець 47-річний Геннадій Вацак уперше став нардепом. Набрав 32,66% голосів. Входить у депутатську групу “За майбутнє”. Володіє кондитерським домом “Вацак”. Мережа магазинів працює по всій країні. Спонсорує місцеву футбольну команду “Спартак-Вацак”. 2015-го був депутатом обласної ради від “Блоку Петра Порошенка”.

У Могилеві-Подільському живуть понад 31 тис. людей. На прийом мали записатися завчасно. Приймальня розташована у центрі міста, на проспекті Незалежності. Поряд центр зайнятості та продуктовий магазин.

 Ох, яке пиво привезли. Усе в пилюці. Тепер це все витирати прийдеться, чорнява продавщиця розмовляє по телефону. Робить чай за 10 грн. Людка, почекай трохи, чай зроблю людині. Бо ж на прийомі чекати не будуть.

Приміщення приймальні на першому поверсі у новій будівлі. При вході висить табличка. У двох кімнатах дешеві шпалери, кілька шаф і стільці. Біля входу дві тарілки з пісочним печивом та мінеральна вода.

О 12:30 відвідувачі сідають на стільці. Кому не вистачає місця, виходять на вулицю. Неохоче їдять печиво. П’ють воду. Збирається понад 30 осіб. Молоді майже немає.

Заходить сивий чоловік із паличкою. Кульгає.

 Ще можна записатися? Я з цукровим діабетом. Важко стояти, каже.

 Треба раніше записуватися. Ну сядьте, може, пустять вас, каже секретар 48-річний Олег Колібаба.

 Лікарня краще би взагалі не працювала. Приходиш і зразу гроші давай. Мають кармани широкі. А на прийомі жодного разу тиск не міряв, каже 59-річна Валентина Григорівна. Прізвище не називає. Має світле меліроване волосся.

О 13:00 приїжджає народний депутат. Вітається й одразу йде у кабінет. Людей викликають по черзі, за номерами.

 Прийшла просити дитячий майданчик, говорить 58-річна Антоніна Шпаргалюк, депутат Вендичанської селищної ради. У районі чотири багатоквартирних будинки і приватний сектор. Дітей багато. Поряд лікарня, яка завалюється. То бігають гратися туди.

Популярні новини зараз

У столиці відкрили пам’ятник митрополиту УАПЦ Василю Липківському

У Голосіївському районі столиці, поруч з гуртожитками НУБІП, згоріла маршрутка №212

Максим Кріппа та казино "Вулкан". Як партнер російського олігарха скуповує українські ЗМІ

У справі про розкрадання майже ₴13 млн на закупівлі швидких, директора КО “Київмедспецтранс” взяли під варту

Показати ще

Дехто намагається пройти без черги.

 А чого вони без черги? Три хвилини мені можна приділити? Я тут три години вже стою, починає сваритися вусань. Каже, що ветеран АТО. Одягнений у теплий сірий светр. Можна мене уважити не через 23 чоловіки, а хоча б через 10.

Більшість людей приходять за грошима. Просять на лікування.

 Я інвалід другої групи. Невроз, жаліється 28-річна Тетяна Антипенко. Все життя дома, не працюю. Треба гроші на повне обстеження у Він­ниці. Пачка антидепресантів коштує 600 гривень. Бровко (Петро Бровко, міський голова Могилева-Подільського. ГПУ) грошей не дає. З мамою знімаємо квартиру за дві тисячі. У неї зарплата 3700 і моїх 1500. Вацак допомагає. Щомісяця платить 800 гривень. Але цього мало. Щоб прожити нормально, треба тисяч десять. Бо нема даху над головою. 15 років стою у черзі на квартиру.

З криком у приймальню забігає жінка.

 Блін, Лєна! Я чергу свою промахала. Пішла чай брати, і язиками вчепилась, звертається до подруги. Тримає телефон.

Прийом триває до 15:00.

 З людьми працюю більше як 20 років, каже Геннадій Вацак, коли люди розходяться. Їхні проблеми знаю. Вони життєві. Прикро чути, що не вистачає грошей на лікування. Найважче приймати правильні рішення, за які потім не було б соромно. Коли важко, знімаю втому спортом. Не курю, не п’ю. Іноді нервую бо кожне рішення тягне за собою відповідальність.