Російські пропагандисти заявляють, що Північна Корея начебто збирається спрямувати на допомогу російській окупаційній армії своїх солдатів для ведення війни в Україні. В ефірі російського державного телебачення пролунала заява про “100 тисяч добровольців” із КНДР.

Чи була така пропозиція від Північної Кореї насправді – досі невідомо, однак російська пропаганда активно розганяє цю тезу і вже мріє про те, як “добровольці КНДР” “боротимуться з фашизмом в Україні”. На це звернуло увагу видання New York Post, на яке посилається OBOZREVATEL.

На російському державному “Першому каналі” заявили, що Північна Корея нібито запропонувала надати 100 000 солдатів для підтримки вторгнення Росії в Україну. Цю інформацію, яка наразі нічим не підтверджена, озвучив російський пропагандист Ігор Коротченко, котрий називає себе “воєнним експертом”.

“Є повідомлення, що 100 тисяч північнокорейських добровольців готові приїхати і взяти участь у конфлікті”, – сказав Коротченко в ефірі російського Першого каналу.

Коротченка особливо зацікавило те, що він назвав “багатим досвідом ведення контрбатарейної війни” Північної Кореї. На думку видання, це дуже промовисте зауваження з огляду на звіти про успіхи української далекобійної артилерії після придбання американських ракетних систем HIMARS у червні.

“Якщо Північна Корея висловить бажання виконати свій міжнародний обов’язок із боротьби з українським фашизмом, ми повинні їм це дозволити”, – сказав Коротченко.

Цю тему за участю Коротченка почали розвивати інші пропагандистські видання. Наприклад, “Московський комсомолець” взяв у нього інтерв’ю, присвячене перспективам долучення до російської окупаційної армії в Україні 100 тисяч солдатів КНДР.

Зокрема, в цьому інтерв’ю Коротченко заявив, що, мовляв, усе залежить від політичної волі Кремля. У КНДР, за словами пропагандиста, тільки й чекають на дозвіл від Путіна. Також Коротченко взявся розмірковувати про те, як переправити такий значний контингент майже через увесь континент.

“Створюється повітряний міст і літаками військово-транспортної авіації забезпечується доставка цих частин у район бойових дій. Подібне перекидання своїх сил на такі відстані ми часто відпрацьовували на різних навчаннях. Тож із практичної точки зору тут усе легко. Справа за політичним рішенням”, – сказав пропагандист.

Він також заявив, що Кім Чен Ин, який начебто готовий надати своїх солдатів для війни в Україні, “віддає борг” РФ.

“Ми, до речі, свого часу допомагали Північній Кореї у боротьбі з агресорами-імперіалістами. Тож любиш позичати – люби й віддавати. І в цьому плані Кім Чен Ин – молодець, він пам’ятає про це. Щиро поважаю цього політика за те, що він здатний ухвалювати жорсткі для США рішення. Він готовий кошмарити Захід, зокрема щодо допомоги Російської Федерації. Але, повторюю, у будь-якому разі – це питання політичного рішення Росії”, – зазначив пропагандист.

У New York Post зазначили, що лишається незрозумілим, про яких “добровольців” у авторитарній державі КНДР узагалі може йтися. Та наголосили, що подібні заяви показують, що президент РФ Володимир Путін боїться оголошувати загальну мобілізацію в РФ.

“Заява про допомогу Північної Кореї з’явилася на тлі того, що кілька держав-сателітів Росії надають так звані “добровольчі” сили, що деякі аналітики західної розвідки сприйняли як ознаку того, що Володимиру Путіну бракує політичного капіталу, щоб віддати наказ про масову мобілізацію в Росії. Буквально минулого місяця глава британської розвідки Річард Мур заявив, що, на його думку, військові зусилля Росії “ось-ось вичерпаються”, – зазначили у виданні.

Популярні новини зараз

Нова петиція з вимогою припинити зупинку громадського транспорту під час тривог набрала 6 тис. голосів

Києво-Могилянська академія знову не пустила інспекторів на будмайданчик і отримала штраф

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

“Наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче постачати живу силу [і] матеріальні засоби протягом наступних кількох тижнів”, — процитували журналісти слова глави MI6 під час сесії запитань і відповідей на Форумі безпеки в Аспені в Колорадо.