Разом з депутатським корпусом розроблений проєкт рішення Київської міської ради «Про надання одноразової адресної матеріальної допомоги киянам-батькам, діти яких постраждали під час надзвичайної події, яка сталася у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Сонячні Карпати». Про це повідомили у Департаменті молоді та спорту КМДА.

Департамент молоді та спорту спільно з районними в місті Києві державними адміністраціями зібрав інформацію щодо заподіяних матеріальних збитків батькам, чиї діти перебували у ДЗОТ «Сонячні Карпати». Зокрема, батьки сформували списки таких речей та їх приблизну вартість.

На поміч також відгукнулися, зокрема, представники спортивної спільноти міста Києва, зокрема директори та тренери дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які адресно допомагають батькам. Процес надання фінансової допомоги ще триває.

Одним з важливих напрямків роботи є надання професійної психологічної допомоги постраждалим. Для цього співпрацюють з Українською асоціацією психологічної підтримки, фахівці якої погодилися допомогти діткам та їхнім батькам. Уже зараз проходять онлайн консультації. Свою допомогу надав і Міський центр дитини, який також надає психологічну підтримку дітям та батькам. Кожен, хто звернувся з даною потребою проходять консультації з фахівцями.

Уся інформація для батьків надається через районні управління. Якщо є запитання щодо цього питання, звертайтеся за телефоном: 097 243 17 58.

Читайте також: ДСНСники столиці врятували чоловіка від самогубства на мосту "Закоханих"