Програма перебування вселенського патріарха Варфоломія буде дуже насиченою і передбачатиме заходи, як церковного так і державного характеру.

Про це в Івано-Франківську розповів предстоятель ПЦУ Епіфаній, повідомляє “Релігійно-інформаційна служба України”.

«Цього року ми очікуємо на приїзд його всесвятості вселенського патріарха Варфоломія в межах святкування 30-ліття відновлення нашої незалежності. На запрошення держави і української церкви відбудеться державно-церковний візит протягом днів святкування проголошення незалежності України”, – зазначив він.

За словами Епіфанія, патріарх Варфоломій буде брати участь як в державних заходах, так і церковних.

“Ми відслужимо спільну літургію і він матиме зустріч з очільниками держави. Також з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, громадськістю, молоддю. Відомо, що патріарха називають – «Зеленим патріархом», тому візьме участь у заходах, які присвячені збереженню довкілля. Зараз поки формується така більш щільна програма його візиту. Звичайно, передбачається спілкування з журналістами також», – заявив Предстоятель ПЦУ.

Як інформувала РІСУ, ПЦУ вже займається організацією візиту патріарха Варфоломія в Україну.

Тим часом, Московський патріархат негативно ставиться до очікуваного візиту патріарха Варфоломія в Україну та зазначає, що їх парафіяни публічно виступлять проти нього.

Нагадаємо, більшість українців – 57% – позитивно ставляться до візиту Константинопольського патріарха Варфоломія до України. Ще 32.5% мають нейтральне ставлення і лише 6% – негативне. Про це свідчать результати опитування КМІС.

Серед прихильників окремих конфесій найбільше тих, хто має позитивне ставлення до ціього візиту – серед прихильників ПЦУ і УГКЦ (відповідно, 72% і 63%).

Водночас, серед прихильників УПЦ МП 49% позитивно ставляться до візиту Константинопольського патріарха і лише 15% – негативно.