Міська влада звернулась до Уряду дозволити Києву розпочати другий етап послаблень із 23 травня.  Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Під час брифінгу 22 травня мер Києва Віталій Кличко заявив, що звернувся до Уряду дозволити столиці розпочати запровадження другого етапу послаблення обмежень із 23 травня.

«Із 23 травня столиця планувала розпочати наступний етап послаблення обмежень. Підкреслю: із дотриманням усіх норм та регламентів! Сьогодні Міністерство охорони здоров’я заявило, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям послаблення другого етапу обмежень. Підкреслю з трьох критеріїв столиця не відповідає тільки одному. Кількості хворих на 100 тисяч мешканців міста. Визначена норма – 12 хворих. У Києві зараз, за даними за останній тиждень, – 15 хворих на 100 тисяч людей. Щодо інших двох критеріїв претензій немає. Це – заповненість стаціонарів лікарень не більше, як на 50 відсотків ліжок. Та кількість проведених тестів ПЛР на 100 тисяч населення. В столиці цей показник втричі вищий визначеної норми. Потрібно 12 тестів, а у нас 44. Перший показник, за кількістю хворих, у місті зумовлений спалахом тиждень тому в Дарницькому дитячому інтернаті для дівчат», – сказав Віталій Кличко.

Він додав, що за останніх 6 днів захворюваність у столиці була в межах визначеної урядом норми.

Зокрема, Кличко наполягає на:

  • Відновленні роботи з 23 травня наземного громадського транспорту.
  • Відновленні роботи з 23 травня торгових закладів до 1 тисячі квадратних метрів.
  • Відновленні роботи метро з 25 травня.

«Тому я звертаюся до Уряду з наступним. Дозволити Києву розпочати другий етап послаблень. Але не всіх. А тих, що критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема: відновити роботу наземного громадського транспорту та торгових закладів до 1 тисячі квадратних метрів – з 23 травня. І не відкривати поки дитячі і спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня. Бо в місті відбувається транспортний колапс.

Ми чекаємо реакції Уряду. А місто завтра вранці проведе засідання комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалить остаточне рішення. Зважаючи на тижневу динаміку захворювання в столиці», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Київ під сумнівом: пів України не готово до послаблення карантину

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

З 22 травня Уряд послаблює карантин: що дозволено (інфографіка)

З 22 травня запрацює міський та приміський транспорт у звичному режимі: Зеленський