В Україні запроваджують адаптивний карантин, про це вирішили на засідання Уряду, повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Урядовий портал.

Денис Шмигаль під час засідання зазначив, що в Україні вже почалось зниження динаміки захворюваності.

«Відповідно до рішення Уряду з 22 травня в тих регіонах, де епідеміологічні показники відповідають встановленим МОЗ критеріям щодо нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу (не більше 12 на 100 тисяч населення), кількості тестувань (не менше 12 на 100 тисяч населення) та наповненості ліжкомісць (не більше 50%) в лікарнях, відновлюється робота громадського транспорту. З 25 травня має бути відновлена робота метрополітену, а також дитячих садків», – йдеться в повідомленні.

Денис Шмигаль наголосив, що міжобласні перевезення поки відновлювати не будуть.

«Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Наголошую лише за умов, що в усіх областях епідеміологічна ситуація буде дозволяти. При цьому будуть локальні обмеження, рішення щодо яких будуть прийматися спільно з місцевою владою, щоб не експортувати вірус по цілій країні. Це і є модель адаптивного карантину», – зазначив прем’єр-міністр.

За словами Дениса Шмигаля відновлення авіаперевезень і відкриття аеропортів буде розглядатись після 15 червня, коли країни-партнери почнуть відкривати свої кордони.

«Поки аеропорти наших країн-партнерів закриті. Ми ведемо діалог з авіаперевізниками, і поки є спільна позиція, що швидше 15 червня немає сенсу відкривати роботу аеропортів», – сказав Денис Шмигаль.

Інфографіка показує, що дозволено з 22 травня

kmu.gov.ua

Нагадаємо,  коли і який транспорт запустять в Україні

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Із 25 травня запрацює метро та дитсадочки: Шмигаль

З 22 травня запрацює міський та приміський транспорт у звичному режимі: Зеленський

Популярні новини зараз

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Вибух у Києві стався в районі ТЦ "Променад парк" - подробиці

Показати ще