Мешканці Русанівських садів сьогодні протестували проти будівництва з’їзду на їх житловий масив з Подільсько-Воскресенського мосту.  Поліція вирішила донести думку влади  громаді Садів кулаками. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на відео, викладене київським блогером Олександром Барабошко.

“Коли людям потрібна була дорога влади не було, коли потрібно було вивозити сміття влади не було, коли потрібно було наводити порядок її теж не було. Влада з’явилась коли щось стало потрібно їй. В даному випадку, проїзд багатотонниками дорогою яка робилася коштом спільноти русанівських садів”, – зазначив блогер у дописі під відео.

За словами Барабошка, коли громада Русанівських садів відмовила міській владі, влада пішла ва-банк. Представники ДСНС приїхали вночі, демонтувала шлагбаум, а вдень силою долала опір мешканців житлового масиву.

При цьому мешканці масиву не проти будівництва мосту на Троєщину, але проти з’їздів на русанівські сади, яких не існувало у початковому проєкті. Вони побоюються, що такий з’їзд сприятиме забудові унікальної зеленої зони – урочища Горбачиха. А також не бажають, аби багатотонні вантажівки розбили Центральну Садову вулицю, яку вони будували власним коштом.

 Нагадаємо, сьогодні поліція застосувала силу і під Шевченківським райсудом, де вирішували долю активіста Стерненка. В бійці постраждав депутат від “Голосу” Роман Лозинський.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

За бійку з поліцейським: в Києві судитимуть колишнього заступника мера Слончака

На Русанівській набережній будують зрошувальну систему: що заплановано

Асфальтування Подільсько-Воскресенського мосту розпочнеться у травні: Кличко (відео)