Біля будівлі Шевченківського райсуду, який обирає запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, відбулась бійка. Від поліціянтів постраждали не тільки активісти, але й народний депутат від фракції “Голос”. Про це повідомляє Хрещатик.News.

Поліція таки застосувала силу до активістів, що зібралися під судом захищати Стерненка. Під гарячу руку поліціянтів потрапив також і Роман Лозинський, депутат від партії “Голос”.

“Наш депутат Roman Lozynskyi вступився за активістку і був побитий силовиками. Гнила система ненавидить чоловіків, які захищають жінок. Щось їх бісить у цьому факті. Раптове розуміння того, що вони не всесильні. Щире здивування, коли їм дають відсіч. І запитання – ви взагалі хто?”, – написала на своїй сторінці голова партії Голос Кіра Рудик.

Фото: скріншот

Сам Лозинський пояснив своє побиття так:

У Нацполіції пояснили, що затримували людину, який спровокував конфлікт, інші ж намагалися не дати його затримати і “нецензурно висловлювались”. Застосування сили не заперечують, проте і не спростовують.

“За фактом застосування сили поліцейськими під час затримання призначено службове розслідування, матеріали якого будуть передані до Державного бюро розслідувань”, – зазначили у Нацполіції

Але журналісти від Радіо Свобода сфотографували момент бійки:

Фото: Радіо Свобода

Після оприлюднення світлини голова київської поліції Андрій Крищенко повідомив про відсторонення від роботи цих службовців.

фото: Букви

Нагадаємо, що в 2018 році в Одесі на колишнього керівника обласної організації «Правого сектора» Сергія Стерненка було скоєно черговий замах. Відбиваючись від нападників, він завдав смертельне поранення ножем одному з них.

Нагадаємо, у 2018 році голова одеського осередку “Правого сектору” Сергій Стерненко у бійці поранив ножем одного з двох нападників. Стерненко вважає, що тоді на нього був скоєний замах, і він врятував собі життя. Проте поліція вважає інакше: нещодавно йому повідомили про підозру у вбивстві. Активісти вже кілька днів поспіль намагаються захистити його під судом.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пристрасті за Велюром: Ляшко поставив на місце Березу та звинуватив в роботі на Тищенка

Популярні новини зараз

У Києві збито російські ракети - уламки впали у чотирьох районах столиці. Є постраждалі та руйнування

Уламки російських ракет впали у двох районах столиці - КМВА

У Києві відкрили незвичну скульптуру на честь загиблого воїна-добровольця

Вакарчук присвятив пісню кримським татарам

Показати ще

За бійку з поліцейським: в Києві судитимуть колишнього заступника мера Слончака

Під КМДА у центрі Києва лежать велосипедисти