Україна не зможе стати членом Європейського союзу до тих пір, поки на її території знаходяться війська російських окупантів.

Про це заявив в інтерв’ю порталу Deutsche Welle заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс, пише “Главред”.

“Ні, це неможливо. Але вся ідея в тому, щоб Україна вийшла з цього конфлікту переможницею, суверенною, незалежною, вільною і мала можливість сама зробити цей вибір. І я думаю, що Україна бореться за те, щоб це сталося. Європейський Союз повинен підтримати Україну в досягненні цієї мети”, – відповів чиновник.

До того чиновники Єврокомісії особливо відзначили − коли Україна отримала офіційний статус кандидата в члени Євросоюзу –не варто забувати, що прийняття до складу ЄС можливе тільки після виконання Копенгагенських критеріїв. Серед них-наявність стабільних державних інститутів, діюча ринкова економіка і здатність ефективно виконувати зобов’язання члена ЄС.

Як кажуть юристи-міжнародники, відкриття переговорів про вступ (після чого Україні потрібно буде адаптувати законодавство до Європейського по 35 переговорним главам), навіть в теорії неможливо раніше осені нинішнього року.