Вже після завершення зустрічі на американській базі у Німеччині президент США Джо Байден заявив, що Україна отримає всю необхідну допомогу для боротьби з російською армією.

Про це повідомляє BBC з посиланням на CNN.

“Україна отримає всю необхідну допомогу”, – заявив президент Байден, коли його запитали, чи підтримує він ідею Польщі відправити в Україну танки, розроблені в Німеччині.

Тим часом у Британії, яка поки що єдина із союзників офіційно заявила про поставки до України Challenger 2 – своїх танків західного зразка, вже найближчим часом розпочнуться навчання українських військових. Про це повідомив посол України в Британії Вадим Пристайко в ефірі “Радіо Свобода”.

“Вже тренуються екіпажі важких артилерійських систем, і найближчим часом приїдуть і танкісти”, – повідомив український посол.

За словами Володимира Пристайка, навчання “не займе багато часу”, адже, як відзначають британські інструктори, українські військові вмотивовані й навчаються дуже швидко.

“Ми коли готуємо тут піхотинців, – ви знаєте, вже підготували 10 тисяч, і з початку нового року почали ще 20 тисяч, – на це йде п’ять тижнів. Важко сказати, скільки треба буде готувати танкістів – тим більше, це і артилеристи, і механіки, і командири”, – зазначив посол.

За оцінками дипломата, українські танкісти впораються із навчанням “за місяць-півтора”.

“Якщо буде потрібно, навчання буде продовжено, як це було раніше”, – зазначив він.

За словами посла, самі танки також вже готують до відправлення в Україну.

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що попри те, що домовленості про постачання німецьких “Леопардів” до України поки що не досягли, українські танкісти вже почнуть навчатися воювати і на них.

Україна домовилася про навчання своїх екіпажів танкістів на німецьких танках Leopard 2, хоча про їх надання рішення поки що немає, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

“Маємо прорив – це можливість для країн, які володіють “Леопардами”, починати навчальні місії, курси для наших танкових екіпажів. З цього ми почнемо, а тоді будемо далі рухатися”, – заявив український міністр оборони в інтерв’ю “Голосу Америки”.

Популярні новини зараз

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Він також зазначив, що є оптимістом щодо майбутнього надання Україні німецьких танків, – до цього рішення, за словами Олексія Резнікова, Берлін дійде “у спокійному режимі з проведення власних внутрішніх консультацій”.