8 липня під стінами КМДА відбудеться акція, на якій підприємці Києва об’єднаються для того, щоб не дати МАФії мера Віталія Кличка позбавити їх роботи.

Про це повідомила співголова ГО “Київський міський комітет порятунку бізнесу” Тетяна Петренко на сторінці об’єднаного малого бізнесу у Facebook .

“Підприємці Києва 8 липня вийдуть на акцію під КМДА, щоб не дати МАФії Кличка позбавити їх роботи! Подивіться відеозвернення цієї жінки. Це – Ірина Лагутіна. Вона – представниця малого бізнесу Києва. Саме проти таких, як Ірина зараз виступають міський голова Віталій Кличко та депутат Київради Дмитро Білоцерковець. Саме таких підприємців МАФія мера хоче позбавити можливості заробляти собі на хліб”, – розповіла активістка.

Петренко обурена тим, що підприємицю Ірину Лагутіну, як і інших представників малого бізнесу, чиновники Кличка хочуть позбавити роботи.

“Ірина в минулому – майстер спорту з водних лиж, член Збірної України, багато років захищала честь країни на спортивних змаганнях, а після закінчення спортивної кар’єри вирішила зайнятися власною справою. Вона багато років оформлювала документи на квітковий кіоск. Її магазинчик демонтовували, підпалювали, залишали без електроенергії взимку – і їй доводилося рятувати квіти від холоду. І от тепер, після всіх випробувань, які випали на долю Ірини, після того як вона вистояла і зберегла свою справу – в неї хочуть її забрати”, – наголосила вона.

Такі історії, за словами співголови ГО, є майже в кожного столичного підприємця, а малий бізнес став справою їх життя, якої їх хочуть позбавити Кличко та Білоцерковець.

“Схожі історії є в кожного з нас. Кожен проходив через складнощі, вибудовуючи власний, малий – але дуже важливий для нас бізнес. Ми сплачуємо податки, ми створюємо робочі місця, зрештою – ми робимо життя киян комфортнішим. Проте тепер Кличко з Білоцерковцем хочуть знищити справи нашого життя”, – додала активістка.

Вона впевнена, що мер планує залишити в Києві лише нелегальні МАФи і робить це з власних інтересів.

“Їм це потрібно, щоб залишити тільки нелегальні МАФи та встановити свої власні – з яких вони отримуватимуть десятки мільйонів “чорного нала”. Але ми хочемо й надалі працювати чесно, сплачуючи податки, а не хабарі! І через це всі ми у четвер, 8 липня, виходимо під стіни КМДА. Щоб не дати МАФії Кличка позбавити нас роботи. Ми, підприємці Києва, закликаємо всіх небайдужих приєднатися до акції!” – резюмувала Тетяна Петренко.