Служба безпеки України виявила на Київщині та на Житомирщині блокувала масштабне незаконне виготовлення і реалізацію неякісних контрафактних дезінфікуючих засобів на мільйони гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

«На початку березня оперативники Управління СБ України в Житомирській області отримали інформацію про спробу групи осіб поставити фальсифікований антисептичний засіб до лікарських установ регіону, зокрема до обласної дитячої лікарні.

Правоохоронці блокували поставки, за цим фактом було розпочато кримінальне провадження, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що незаконне виробництво та збут неякісних антисептиків на Житомирщині троє ділків з Житомира – одна людина раніше працювала на місцевому підприємстві, яке легально виготовляє антисептик.

Злодії облаштували підпільний цех в орендованих приміщеннях у промисловій зоні обласного центру.

«Співробітники СБУ задокументували, що виробництво контрафактних дезінфікуючих засобів відбувалося кустарним способом із використанням сировини сумнівного походження за невідомою рецептурою без жодних дозвільних документів та контролю якості», – повідомили в пресслужбі.

Також масштабніше виробництво підробленого антисептику здійснювалося у нежитлових приміщеннях на околиці Києва та у регіоні.

Так, столичні «підприємці» підробляли не лише вітчизняних виробників дезінфікуючих засобів, а й антисептики «стандарту ЄС» збували через аптечні мережі, у тому числі комунальні, та інтернет-магазини.

«Під час санкціонованих слідчих дій за місцями виробництва фальсифікату у Житомирі та на Київщині правоохоронці виявили майже 70 тисяч літрів спиртовмісної речовини «етанол», приблизно 10,5 тисячі літрів готової фальсифікованої продукції, хімічні сполуки, порожню тару, наклейки торгових марок виробників та обладнання для виготовлення контрафактних дезінфікуючих засобів.

Виявлено також бухгалтерські документи, печатки 84 суб’єктів господарювання із ознаками фіктивності та кліше підписів їх керівників. Вилучені зразки продукції надіслано на експертизу», – повідомили в пресслужбі СБУ.

 

Нагадаємо, у закинутому сільському будинку культури у селі Козаровичі під Києвом викрили підпільний цех з виготовлення контрафактних антисептиків (відео)

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

На станції столичного метро померла людина

Колишня "Арка дружби народів" у Києві більше не є памʼяткою — наказ МКІП

Показати ще

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

СБУ викрила злодіїв, які ввозили в Україну неякісні ліки та тести на COVID-19

В Києві ліквідували підпільне виробництво підроблених ліків