Із приміщення будинку культури правоохоронці вилучили розфасовану у пластикові ємності «готову» продукцію, бочки із рідиною, схожою на спирт, блокноти із записами пропорцій для виготовлення «антисептику», етикетки, підготовлену для розливу тару. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Головне управління Національної поліції в Київській області.

«Виявили підпільний цех поліцейські групи реагування Вишгородського району. Оглянувши приміщення колишнього будинку культури, правоохоронці помітили в одній із кімнат лабораторію», – йдеться в повідомленні.

kv.npu.gov.ua

Під час проведення обшуку правоохоронці виявили пластикові цистерни з різними рідинами, обладнання для виготовлення дезінфікуючого засобу, різні ємкості та етикетки на розфасовану «готову» продукцію.

Двох осіб, що перебували у цеху доставили до відділу поліції.

kv.npu.gov.ua

За фактом виготовлення фальсифікованих антисептиків поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1. ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Зазначається, що наразі триває досудове розслідування, під час якого правоохоронці встановлять коло зловмисників, причетних до організації підпільного бізнесу, шляхи походження контрафактної сировини та способи збуту «готової» продукції.

Нагадаємо, Поліція заблокувала продаж спецквитків через інтернет та шукає тих, хто розмістив об`яву

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Експорт медичних масок до Іспанії: київські митники постануть перед судом

САП відкрила справу на Уряд Гончарука: недбалість щодо протидії COVID-19