За фактом службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів України під час здійснення заходів, спрямованих на протидію нового коронавірусу, розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на преслужбу САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура).

Зазначається, що заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – Назаром Холодницьким зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливої службової недбалості посадових осіб Кабінету Міністрів України під керівництвом Прем’єр-міністра Олексія Гончарука.

«Так, відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретарем Ради Національної безпеки та оборони України на адресу Прем’єр-міністра України скеровано листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19», – йдеться в повідомленні.

Однак, як наголошується, вищевказані заходи були проігноровані тодішнім Кабміном та так і не були вжиті.

«23 березня 2020 року відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відповідно до ст. 214 КПК України досудове розслідування доручено слідчим центрального апарату Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, Прокуратура завела справу на головного архітектора Києво-Святошинського району

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Не задекларував майже 60 млн боргів: заступник голови Шевченківської РДА постане перед судом

ДБР підозрює столичного екссуддю у підробці документів по справі Майдану