В Києві ліквідували підпільне виробництво фальсифікованих ліків та затримали осіб, які виробляли та збували підроблені лікарські засоби. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури м. Києва.

«У середу, 25 березня 2020 року, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 слідчі управління поліції в метрополітені ГУНП у місті Києві спільно з працівниками ГУКЗЕ СБ України ліквідували нелегальне виробництво лікарських засобів та затримали осіб, які налагодили їх збут на території міста Києва, а також в інших містах України у особливо великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що підпільне виробництво здійснювалося у нежитловому приміщенні у Харкові за допомогою спеціального устаткування.

Підроблені ліки шахраї маркували під продукцію відомих українських виробників та реалізовували на території Києва, Київської та інших областей України через інтернет-магазини та поштові відділення.

Під час проведення обшуків на «виробництві», а також за адресами проживання та в автомобілях зловмисників виявлено обладнання для виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, близько півтисячі ампул з порошкоподібною речовиною білого кольору, фасувальний матеріал для готової продукції, чорнові записи та інші речові докази.

Зазначається, що трьох осіб, у тому числі організатора нелегального бізнесу, затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 321-1Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі та процесуальні дії.

Правоохоронці вживають заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Нагадаємо, Під Києвом викрили підпільний цех з виготовлення контрафактних антисептиків (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Під виглядом золота та срібла Царської Росії: киянину продали фальшиві монети на 1,5 млн

В Києві затримали фальшивомонетника на збуті підроблених доларів

Популярні новини зараз

Двох киян засуджено до ув'язнення за вбивство безхатька у травні 2021-го

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

У Києві ліквідували 4 нарколабораторії, з яких вилучено прекурсорів, наркотиків та психотропів на ₴122 млн

Вбивство підлітка у київському фунікулері — у крові затриманого виявили 1,2 проміле алкоголю

Показати ще