Сьогодні до депутатів вийшли мешканці селища міського типу Коцюбинське Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на організаторів акції «Коцюбинське=Київ!» Iryna Fedoriv і Громада Коцюбинського.

В анонсі акції зазначається, що громада селища визначилась і проголосувала за приєднання до Києва. 61 % – “за”.

«Нам потрібний доступ до столичної освіти, медицини, зокрема швидкої, комунальний транспорт. І ми маємо мати свого представника в Києві, щоб при розподілі Київрадою наших податків (бюджету) були враховані наші інтереси. Ми вимагаємо приєднати Коцюбинське до Києва, щоб була виконана головна умова децентралізації – нерозривність території громади», – йдеться в оголошенні.

Там же додається, що народний депутат Андрій Клочко як співголова робочої групи не зважає на звернення громади і саботує призначення засідання задля вирішення питання приєднання селища до столиці.

«Дуже прошу членів комітету повідомити Андрій Клочко, що народ прийде з ним говорити. Завтра о 9 00 будем.

Ну, якщо він хоче бачити не тільки 2-3 людей з селища, а більше не пускають на засідання через коронавірус, то з селища до нього попри коронавірусні умови зрання виїдуть люди. Прийдем, щоб в очі сказати, аби забирався з співголовування в робочій групі. Саботажник і поплічник дерибанників і забудовників», – написала у Фейсбуці організатор акції Ірина Федорів.

Сьогодні зранку на сайті КМДА з`явилась реакція на це питання від столичної влади.

В КМДА вважають, що селище міського типу Коцюбинське повинне стати частиною Києва.

«Ми вважаємо Коцюбинське частиною Києва. Бо селище міського типу є своєрідним анклавом на території столиці і не має шляхів автомобільного сполучення із жодним іншим населеним пунктом. Коцюбинське сьогодні не входить до жодного з адміністративних районів Києва і штучно підпорядковане в сферах освіти та медицини Ірпінській міській раді. Натомість мешканці Коцюбинського користуються соціальною та комунальною інфраструктурою столиці. Бо фактично проживають в Києві. І вони повинні мати такі ж права, що і кияни. А не їхати в той же Ірпінь за отриманням довідок і сервісів», – сказав мер столиці Віталій Кличко.

Зазначається, що мешканці селища давно виступають за приєднання Коцюбинського до Києва, а Київрада підтримала таке бажання.

Нагадаємо, ВР зареєструвала проєкт постанови про приєднання Коцюбинського до Києва

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

Макарів, що сильно постраждав від російської агресії продовжує відновлюватись - відбудовують п'ятиповерхівку

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

Міст-хвиля, що будується на Оболоні майже готовий — тепер його іменують "по-новому" та готові відкрити

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Читайте також:

Децентралізацію треба завершити. Бо якщо знову заберуть гроші у громад, села вимруть років за 40

На Київщині замість 25 областей залишать лише шість: Мінрегіон