9 червня до Верховної Ради було подано проєкт Постанови про зміни межі Київської області та м. Києва №3620. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

«Київська міська рада звернулася до Верховної Ради України щодо зміни меж міста Києва шляхом приєднання селища міського типу Коцюбинське площею 87 га з огляду на те, що селище не має шляхів автомобільного сполучення із жодним населеним пунктом, окрім міста Києва; не входить до жодного адміністративного району міста Києва; підпорядковане у сферах освіти та медицини Ірпінській міській раді», – йдеться в пояснювальній записці.

Зазначається, що селище міського типу Коцюбинське є анклавом міста Києва. А його підпорядкування Ірпеню призводить до низки правових колізій та проблем в бюджетних та земельних питаннях, податкових відносин, власності, породжує проблеми у соціальних та гуманітарних галузях.

• Денний стаціонар лікарні у смт. Коцюбинське закрито у 2019 році. Стаціонарне лікування жителів селища здійснюється у м. Буча, що ускладнює отримання своєчасної медичної допомоги.

• Автобусного сполучення між смт Коцюбинське та м. Ірпінь немає.

• Більша частина житлової інфраструктури смт. Коцюбинське забезпечується підприємствами міста Києва, зокрема водопостачання та опалення.

Депутати додали, що ще одна з підстав приєднання смт до столиці є ризик знищення 6462,62 га лісів Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень «Київзеленбуд» (так званого Біличанського лісу), який частково зупинив хвилю радіаціі після Чорнобильської катастрофи, продовжує надалі долати її наслідки і залишається для столиці стратегічною буферною зоною та рекреаційним ресурсом. Згідно Указу виконувача обов’язків Президента України від 01.05.2014 № 446/2014 «Про зміну меж національного природного парку «Голосіївський» цей ліс включено до складу національного природного парку.

Як зазначили депутати в пояснювальній записці, метою приєднання Коцюбинського є «забезпечення розвитку та розширення столиці, створення повноцінного життєвого середовища, створення сприятливих умов територіального розвитку, забезпечення ефективного використання потенціалу територій селища міського типу Коцюбинське та виконання Указу виконувача обов’язків Президента України від 01.05.2014 № 446/2014 «Про зміну меж національного природного парку «Голосіївський» щодо збереження Біличанського лісу».

Нагадаємо,  Київрада розширила межі столиці

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Нові спортмайданчики, лікарні, школи мистецтв, льодова арена: проєкти Генплану Києва (перелік)

Водні стадіони на Оболоні та Трухановому острові: нові спорткомплекси за Генпланом

Популярні новини зараз

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

На Фастівщині попрощаються із загиблим командиром Андрієм Невгодом

На Дарницькому мосту в Києві утворилася велика яма

У продажу шматка землі біля Цирку, журналісти знайшли слід прибічників "Партії Регіонів"

Показати ще