На День Святого Миколая, 19 грудня, у Бородянці відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами. Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина”.

Зазначається, що для району це третій, а для області 44 такий заклад. Ймовірно, під патронатом центру буде знаходитися щонайменше 50 дітей. В ОТГ наразі на інклюзивному навчанні перебуває 26 дітей і 29 – на індивідуальному. Проте, за словами фахівців, це лише ті діти, які мають відповідний діагноз, насправді, ця цифра може бути набагато більша.

Директорка закладу Тетяна Рябущиць зазначила, що відкриття інклюзивно-ресурсного центру в День святого Миколая є символічним, адже його наявність в селищі є справжнім і довгоочікуваним дарунком для всіх дітей с особливими потребами в ОТГ.

«Сьогодні ми відкриваємося і після Нового року стаємо до роботи. Спочатку має відбутися перша зустріч, батьки мають прийти на першу консультацію, після чого обирається дата для індивідуальної діагностики. Обстеження може тривати від години до кількох днів, залежить від дитини, а після розробляємо курс для роботи», – зазначила Тетяна Рябущиць.

Повідомляється, що потрапити в інклюзивно-ресурсний центр і пройти курс може будь-яка дитина, що цього потребує. Заняття проводитимуть кваліфіковані фахівці, які до кожної дитини шукатимуть індивідуальний підхід. В штаті закладу передбачені практичні психологи, вчитель-логопед, вчитель-реабілітолог, вчитель-дефектолог, які надаватимуть весь комплекс послуг, необхідних особливим дітям.

Зазначається, що у повну силу центр у Бородянці запрацює у січні 2020 року. Наразі обладнані кабінети логопеда, психолога, дефектолога, у перспективі – сенсорний центр, кабінет для реабілітації, медіатека, зал лікувальної фізкультури.

 

Нагадаємо, Кошти на реабілітацію для людей з інвалідністю є: Мінсоцполітики

Читайте також:

У Києві розробили карту для батьків “особливих дітей”

Ще один дитбудинок сімейного типу у Святошинському районі отримав автомобіль – Муха