Ще один дитячий будинок сімейного типу у Києві отримав автомобіль від міської влади. Ключі від мікроавтобуса Volkswagen вручили родині Назаренків, у якій виховується шестеро прийомних дітей. Сім’я мешкає у Святошинському районі, повідомляють “Факты” з посиланням на голову благодійної організації “Фонд Олександра Третьякова”, депутата Київської міської ради Вікторію Муху.

“У родині Назаренків виховуються діти віком від 11 до 15 років. Діти і батьки вже звикли їздити громадським транспортом. Але півроку тому у сім’ї з’явився 14-річний Андрійко, він дитина з особливими потребами. Необхідність у власному авто стала критичною. Андрійко не може їздити автобусами і маршрутками. Навіть щоб до школи його відвезти, батькам доводилось викликали таксі”, – розповіла Вікторія Муха.

Ключі від нового автомобіля родині Назаренків передала заступник голови КМДА Марина Хонда. У мікроавтобусі 9 посадкових місць. “Батьки і діти були приємно шоковані, бо не чекали, що їхнє прохання виконають так швидко”, – розповіла Вікторія Муха. За її словами, від моменту, коли родина звернулася до київської влади з проханням про автомобіль, пройшло приблизно півроку.

Забезпечення дитячих будинків сімейного типу автомобілями одне з основних завдань київської влади. На сьогодні у Києві працює 24 дитячих будинки сімейного типу, де виховуються 177 дітей. З наступного року там, де автомобілі вже у поганому технічному стані, київська влада планує їх замінити, повідомила Марина Хонда.

Дитячий будинок сімейного типу на базі родини Назаренків був створений два роки тому. Ідея створення такого будинку належить матері Олені, її чоловік Ігор підтримав дружину. У 2017 році сім’я отримала квартиру у Святошинському районі. Ігор та Олена Назаренки стали батьками для двох дівчаток і чотирьох хлопчиків. До речі, по сусідству із ними, в цьому ж будинку квартиру отримала ще одна велика сім’я подружжя Апалькових, яке теж створило дитячий будинок сімейного типу.