Служба безпеки України задокументувала масштабне розкрадання державних коштів, виділених на реконструкцію міжнародного аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

Як встановили слідчі, у 2017 році комерційна структура виграла тендер на будівництво багаторівневого паркінгу в міжнародному аеропорту.

«Бізнесмени підозрюються у фальсифікації документів щодо обсягів виконаних робіт та використанні суб’єктів господарювання з ознаками фіктивності, що дозволило перевести у готівку та привласнити майже 37 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

По факту розпочато кримінальне провадження та проводяться обшуки у офісах та за місцями проживання фігурантів провадження.

Повідомляється, що у помешканні одного із фігурантів «схеми» правоохоронці вилучили близько $60 тисяч та понад 1,5 мільйони гривень, законність походження яких не підтверджено.

«Наразі за всіма адресами проведення обшуків описується та вилучається фінансово-господарська документація, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 212 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ексдиректора Укроборонпрому викрили на розтраті 5 млн держзамовлення

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У організатора та виконавців схеми провели обшуки: розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

Розкрадання коштів замість благоустрою струмка Віта: заступнику гендиректора Плесо загрожує до 12 років