Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність колишнього директора підприємства концерну Укроборонпром, який завдав державі збитки на майже 5 мільйонів гривень під час виконання державного оборонного замовлення. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зазначається, що одне з підприємств, яке входить до складу концерну Укроборонпром, отримало від Міністерства оборони України фінансування на закупівлю партії стрілецького озброєння у західних партнерів. Але екскерівник підприємства використав отримані кошти не за призначенням.

«За версією слідства, у 2017 році за час проведення незаконної оборудки із державними грошима, збільшились ціни на законтрактовану Міноборони продукцію. Внаслідок дій посадовця оплата контракту не відбулася вчасно, тож було зірвано реалізацію міжнародно-економічного контракту, що призвело до невиконання державного замовлення на закупівлю озброєння для потреб військових.

Протиправні дії посадовця призвели до позову європейських партнерів щодо накладання штрафних санкцій на держпідприємство за невиконання умов і термінів контракту. Інститут судово-технічних експертиз СБУ офіційно підтвердив, що дії вказаного посадовця призвели до збитків вказаному підприємству на суму 5 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання та роботи колишнього керівника Укроборонпрому правоохоронці отримали додаткові докази його протиправної діяльності.

Екскерівнику держпідприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове слідство триває.

Нагадаємо, на хабарі затримано чиновника Укроборонпрому

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Оборудка посадовців НАНУ: землі вартістю понад 300 млн передали під забудову ЖК

Військового прокурора викрили на системному хабарництві