Прокурора Південного регіону підозрюють у систематичні вимаганнях хабарів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу ДБР.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві та Миколаєві, спільно з працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України за процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводу Служби безпеуи України викрили та повідомили про підозру прокурору одного з відділів військової прокуратури Південного регіону (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі розповіли, що за попередньою інформацією прокурор через посередників налагодив механізм систематичного одержання хабарів від підприємців, які займаються ввезенням автівок на територію України.

Так, правоохоронці задокументували факт вимагання прокурором через посередника 10 000 доларів США та одержання 5 000 доларів США на банківський рахунок.

«Крім того, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, задокументували факт вимагання та одержання цим же прокурором неправомірної вигоди у сумі 2 500 доларів США від представника приватного підприємства.
Правоохоронці провели обшуки в адмінбудівлі, де працює підозрюваний прокуратур, та за місцем розташування та проживання представників суб’єктів господарювання, які причетні до надання неправомірної вигоди прокурору», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного прокурора запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

Як повідомили в ДРР, у разі доведення вини, підозрюваному прокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, затримали псевдорадника Президента та генерала СБУ (фото)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Оформлення земельних ділянок за хабар: на Київщині затримали посадовця Держгеокадастру

ВАКС заарештував головного податківця Києва у справі “рекордного хабара”