Служба безпеки України задокументувала високопосадовців Національної академії наук на незаконній передачі під забудову ділянок столичної землі вартістю понад 300 мільйонів гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовці НАНУ з порушенням вимог постанови Кабінету Міністрів України та без обов’язкового погодження з Бюро Президії Академії уклали з приватними комерційними структурами договори на будівництво комплексу багатоквартирних житлових будинків на землях установи», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ділянки, які збирались використовувати під забудову, розташовані поблизу пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Феофанія».

Забудовнику протиправно передали землі загальною площею 24,5 гектара у постійне користування на 49 років. В договорі оборудки йшлося, що після завершення робіт комерсанти мали право викупити ділянки у власність.

«Наразі у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 356, ч. 3 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України правоохоронці проводять обшуки у Президії НАНУ для вилучення документальних матеріалів, що підтверджують протиправну діяльність. Рішенням суду на ці земельні ділянки НАНУ накладено арешт», – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв Хрещатик.news, на землях гідрогеологічної станції НАНУ в Феофанії планували незаконно збудувати кілька черг ЖК “Кришталеві джерела”. Саме квартири цього забудовника  роздавали Зеленський та Кличко постраждалим від вибуху на Позняках.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Збитки на мільйони: чиновників Київміськсвітла підозрюють у злочинних оборудках

Оформлення земельних ділянок за хабар: на Київщині затримали посадовця Держгеокадастру