Служба безпеки викрила масштабні зловживання під час закупівлі освітлення для київських вулиць. У злочинних оборудках підозрюють п’ятьох посадовців КП “Київміськсвітла”. Про це повідомляє пресслужба ГУ СБУ міста Києва та Київської області.

“За даними слідства у 2018 році керівництво кількох структурних підрозділів комунального закладу забезпечило перемогу у тендері на придбання освітлювальних засобів для поточних потреб міста наближеній до них комерційній структурі. Загальна сума контрактів становила кілька десятків мільйонів гривень, частину з якої було розтрачено”, – зазначають у СБУ.

Слідчі вважають, що реальна вартість ламп для освітлення вулиць була завищена свідомо, отож різниця між перерахованою сумою з бюджету та первинною ціною потрапила до кишень чиновників. Таким чином бюджету міста були завдані збитки на мільйони.

П’ятьом корисливим чиновникам “Київміськсвітла” СБУ оголосило про підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, ексдиректор столичного Спецжитлофонду зловживав службовим становищем, його підозрюють у привласненні майже 6 млн грн.

Читайте також:

Київміськсвітло показало демонтовані опори ліхтарів з Маріїнського парку

У тунелі на Поштовій площі встановили елементи зі світлоповертальними ефектами

Обуреним киянам пояснили, чому замінили ліхтарі у Маріїнському парку