На держзраді викрито співробітника СБУ та ексвійськовослужбовця, який виконував функції кур’єра. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сайт Офісу Генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу Офісу Генерального прокурора співробітнику СБУ та особі, яка виконувала функції «кур’єра» повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, офіцер СБУ, виконуючи завдання «кураторів», збирав інформацію, що становить державну таємницю, з метою передачі її представникам спецслужби іноземної держави, а також надавав їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Як розповіли в пресслужбі Генпрокурора, зібрану інформацію офіцер СБУ передавав через військового пенсіонера – «кур’єра».

«Правоохоронці затримали обох під час передачі співробітником СБУ носія із секретною інформацією, захованого в цукерках, спільнику, який мав намір його вивезти за межі України.

10 серпня 2020 року стосовно обох підозрюваних застосовано запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб.

Викрито вказаних осіб прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління ДБР, за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у разі доведення вини зловмисникам загрожує позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

facebook.com/pgo.gov.ua

Нагадаємо, СБУ звільнила Шайтанова, якого заарештували за держзраду

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

На хабарництві затримано посадовця одного з управлінь Держагенства водних ресурсiв Украïни

Резонансна спецоперація: СБУ викрила агента ФСБ у вищих ешелонах влади (відео)

Популярні новини зараз

Поліцейський забезпечував супровід автівкам, що здійснювали вивезення незаконно-зрубаної деревини з Чорнобиля

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще