Президент України Володимир Зеленський змовився з президентом РФ Володимиром Путіним у питанні люстрації посадовців минулих 5 років.

“Звучали питання щодо підпису закону про ТСК. Ми дійсно опинилися у дивній ситуації. Коли людина, яка йшла на вибори, обіцяла відкриті списки, а перший закон подала про закриті. Коли новообраний президент обіцяв, що внесе закон про імпічмент, але не підписує закон про ТСК.

Зараз на підписі у президенти лежить цей закон. Він немає права вносити пропозиції і ветувати його. Він може його тільки підписати. І це наше спільне завдання змусити його підписати. Лежить закон про підтримку “Пласту”. Закон про відкриті виборчі списки має бути підписаний.

Бо, на жаль, чуємо від нього (Зеленського. – Gazeta.ua) нові і нові несподівані ідеї. Зокрема вчорашня його ідея про люстрацію. Я глибоко переконаний, це не його ідея. Це ідея Путіна. І не випадково вони вчора мали розмову з Путіним, для того щоб люструвати усіх учасників Революції гідності, добровольців, волонтерів, українських воїнів, учасників україно-російської війни. Це і є мрія Путіна, яку нажаль ретранслюють в Україні”, – заявив Парубій.

Опублікували текст законопроекту про очищення влади, який анонсував президент, пише “Українська правда”