Проблему з паркувальним простором у Києві треба вирішувати, але очевидно, що нинішні пропозиції влади не є продуманими та зручними для киян.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він навів кілька фактів, як зміниться ситуація з паркуванням у Києві вже цього року:

● Якщо ви живете у центрі міста та у вашому будинку немає паркінгу, паркування машини коштуватиме 10 700 гривень на місяць.
● Якщо ви живете у другій паркувальній зоні (Сирець, Деміївка, Голосієво, Лівобережна), ви сплатите 7 700 на місяць. У спальному районі — 1540.
● Для мешканців пропонують знижки на паркування біля власних будинків. Але цього року все одно доведеться платити повну вартість, а у 2022 вам запропонують отримати 1 абонемент на квартиру з 50% знижкою.
● Мешканців спальних районів знижка не стосується.
● Впродовж багатьох років влада Києва дозволяла будувати нові будинки без паркінгів. Щільна забудова нових житлових кварталів не дозволяє облаштувати достатньо місць для паркування.
● За даними опитування ЛУН Місто, лише 39% київських новобудов мають підземні паркінги. У Святошинському районі підземні паркінги є лише у 2% будинків. Ще у 5 районах столиці підземні паркінги облаштовані не більше ніж у 10% будинків.
● Прозорий дієвий контроль за використанням коштів отриманих за паркування наразі відсутній.

“Ще у 2015 році Київрада представила концепцію розвитку паркувального простору. Влада зобов’язувалася побудувати тисячі нових паркомісць по всьому місту і в центрі, підвищити якість обслуговування, зменшити вплив автомобілів на екологічну ситуацію тощо. З того часу ніщо з обіцяного не було виконано. У новій концепції, яку представили минулого тижня, повторюють ті самі обіцянки, нічим не гарантуючи їх виконання. Єдине, що міські чиновники можуть точно забезпечити – підняти тарифи та встановити плату за паркування біля власного будинку”, – заявив Костянтин Яловий.

За його словами, нинішні пропозиції влади не є продуманими та зручними для киян.

“Якщо ви хочете платити обґрунтовану ціну за паркування, бачити появу нових паркувальних місць і розуміти, що сплачені вами кошти йдуть на розвиток міста, а не в кишеню чиновникам, підпишіть петицію №10744 “ЗА – впорядкування паркувального простору столиці. ПРОТИ – запровадження плати за паркування на прибудинкових територіях”, – пропонує Яловий.

Підписати петицію можна за посиланням.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.