Кредит спрямують на фінансування проєкту «Інноваційний кампус для України(link is external)». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Delegation of the European Union to Ukraine.

• 50 млн євро кредиту будуть спрямовані на розвиток парку надсучасних технологій у Києві.
• Кредит передбачає будівництво академії ІТ-освіти та багатофункціонального офісного простору для технологічних компаній.
• Проєкт створить 549 постійних та 2400 тимчасових робочих місць, а також опосередковано підтримає 15 тисяч робочих місць у UNIT.City

Зазначається, що проєкт:

• передбачає дизайн, реновацію та побудову нових спеціалізованих приміщень та споруд в парку UNIT.City, що належить холдинговій компанії UFuture(link is external),

• допоможе створити один із найбільших хабів у Центральній та Східній Європі, який поєднає профільну інфраструктуру та інноваційну екосистему для ІТ і технологічних компаній,

• на 25 гектарах в столиці розмістяться нові офіси стартапів та навчальні IT-центри, високотехнологічні компанії та R&D-центри, інкубатори та акселератори, які сприятимуть розвитку хай-тек індустрії в Україні,

Проєкт включає:

• приватний навчальний ІТ-центр,
• багатофункціональні адаптивні площі для низки офісних приміщень,
• цифрові виробничі лабораторії (fablabs),
• приміщення загального користування та простір для взаємодії,
• переговорні кімнати та приміщення для семінарів та подій,
• інші допоміжні споруди та об’єкти інфраструктури.

В інноваційному кампусі орендарі матимуть доступ до приміщень, багатофункціонального офісного простору, менторських та тренінгових програм, а також спільних інструментів та послуг для підтримки їхнього бізнес-зростання.

Віцепрезидентка ЄІБ Ліляна Павлова розповіла, що кількість ІТ-професіоналів серед українців є однією з найбільших у Європі.

«В Україні кількість ІТ-професіоналів є однією з найбільших у Європі, і ця кількість невпинно зростає. У цій галузі уже працює близько 200 тисяч людей. Показово, що більшість клієнтів українських ІТ-компаній — із Західної Європи та США. Попри ці неймовірні досягнення, Україні та міському простору Києва зокрема критично бракує належної екосистеми для R&D та IT-компаній на всіх стадіях розвитку, від стартапів до високотехнологічних компаній, які розширюються. Із цільовою підтримкою InnovFin Science, ЄІБ зараз допомагає Україні заповнити цю прогалину. Це посилить конкурентоспроможність України та її столиці, а також дасть змогу державі повною мірою використати свою кваліфіковану робочу силу», – сказала Павлова.

Кредитна лінія ЄІБ передбачає до 10 траншів – щонайменше по 5 млн євро кожен.

Кошти надаються на дев’ять років з дуже вигідною для України річною процентною ставкою.

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Переяславський Хатіко — на Київщині живе пес, який щодня пробігає 70 км за рейсовим автобусом в пошуку рятівників

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще

Гроші будуть виділені на будівництво нових кампусів інноваційного парку – B15, B16, B17, U1 – загальною площею 70 000 квадратних метрів.

Загальна вартість проєкту (включно з компонентами, що фінансуються ЄІБ) оцінюється в 110 млн євро. Таким чином, близько половини прогнозованих витрат профінансує ЄІБ.

Нагадаємо, у Києві відкрили хаб для обговорення нових ідей розвитку столиці

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

На 146,3 млн менше: Держбюджет скоротив видатки на розвиток столиці

Затверджено Стратегію розвитку Києва до 2025 року