3 березня в центрі Києва, на вулиці Володимирській, 51-Б відкрили перший міський простір для обговорення нових ідей розвитку столиці VCENTRI HUB. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Заступниця голови КМДА Марина Хонда, яка була присутня на відкритті центру, зазначила, що досі у столиці не було місця, де можна збиратись громаді та готувати проєкти розвитку столиці. Натомість у європейських столицях досить інтенсивно створюються подібні креативні простори.

«Я дуже добре пам’ятаю звернення громадських організацій до міської влади з проблемою, що їм ніде збиратися, ніде готувати проєкти. Є низка приватних хабів, а от безкоштовного досі не було. Коли ми були у Варшаві, то побачили тамтешній центр комунікації. У Європі такі простори – це буденна річ, яка дозволяє комунікувати владі та громаді, проводити просвітницькі та громадські заходи. Тепер ми відкриваємо свій власний новий сучасний хаб, який дасть змогу владі і громаді разом досягати результату», – сказала Марина Хонда.

Зазначається, що VCENTRI HUB створено для громадських організацій, є безкоштовним для них, може вмістити до 80 людей.

Простір створено на базі комунального підприємства «Центр публічної комунікації та інформації».

«Відкриття хабу – це значний крок до налагодження партнерства з представниками громадянського суспільства, зорієнтованими на міський розвиток. Його робота забезпечить можливість діалогу влади та громади. Я впевнена, що тут активно комунікуватимуть про політику міста та пропонуватимуть свої ідеї для розвитку столиці», – наголосила Марина Хонда.

Повідомляється, що у планах КП «Центр публічної комунікації та інформації» відкрити подібні хаби в усіх 10 районах Києва.

Нагадаємо, В столиці пообіцяли відкрити два казино за $30 млн

Читайте також:

Сучасний культурний центр: кінотеатр Старт відкривається після капремонту

Кінотеатр Київ обіцяють відкрити до кінця 2020 року