Тривають підготовчі та погоджувальні процеси для ремонту та відновлення столичного кінотеатру «Київ». Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак, інформує пресслужба КМДА.

За словами посадовця, колишній орендар не вклав в утримування будівлі ні копійки.

«Кінотеатр «Київ» – це важлива і знакова будівля для Києва, із власним духом та історією. І, очевидно, що такі культові місця мають бути доглянутими, у належному стані, мають бути корисними для містян і прибутковими для громади. Колишній орендар не вклав в утримування будівлі ні копійки, при цьому нещадно експлуатуючи і сплачуючи місту всього 47 тисяч гривень. Тож, очевидно, що тепер кінотеатр потребує капітального ремонту, над чим ми наразі і працюємо», – повідомив Володимир Слончак.

Він наголосив, що кінотеатр «Київ», як пам’ятка архітектури місцевого значення, потребує особливо ретельного підходу та контролю в питаннях ремонту та погодження, що дещо уповільнює процес відновлення роботи кінотеатру.

Слончак додав, що кінотеатр – культурний центр Києва. І по іншому бути не може.

«Кінотеатр «Київ» завжди буде для міста культурним центром і працюватиме за профілем. Усе решта – брехня та маніпуляції окремих політиків та бізнесменів. «Київ» однозначно буде простором для національних та міжнародних фестивалів, що роблять наше місто ще більш сучасним, культурним та молодіжним і не може бути по-іншому», – підкреслив Володимир Слончак.

Нагадаємо, Розруха та безлад: кінотеатр Київ показали зсередини

Читайте також:

Кінотеатр «Братислава» реконструюють за майже 100 млн гривень

У кінотеатрі Київ повідомляють про рейдерське захоплення