Захід відвідало керівництво держави та «селебрітіс». Зібрані з них кошти мають піти на створення музею художника Марчука в Києві.

Сума збору благодійних внесків, отриманих за запрошення на концерт італійського тенора Андреа Бочеллі в Києві, склала 1 380 000 гривень. Про це повідомила прес-служба цього заходу, пише «Київ Медіа».

«На сьогодні внески продовжують надходити від запрошених гостей, тому збір коштів на створення Центру сучасного мистецтва – музею Івана Марчука – триває. Остаточні дані будуть опубліковані на сайті ModernArtFoundation», — йдеться у повідомленні.

Сам Іван Марчук був гостем концерту, а його картини були анімовані та транслювалися на відеоекранах.

Як повідомляє «Фокус», концерт Бочеллі відвідала вся президентська свита з дружинами. Був і сам президент Зеленський, а також прем’єр-міністр Шмигаль, спікер Верховної Ради Разумков, перший помічник президента Шефір, голова СБУ Баканов та інші.

Бочеллі, візитівкою якого є виконання класичних партій разом із поп-зірками, для виступу в Києві обрав у партнерки Джамалу й Тіну Кароль. З оперних дів — Людмилу Монастирську і Тамару Калінкіну, а також скрипальку Анастасію Петришак. Початок концерту оголошував шоумен Юрій Горбунов.

Бочеллі й Петришак виконали композицію «Аве Марія» з його альбому «Віра». Молитву «Сон» італієць заспівав із Джамалою: видання зазначає, що співачка на рівні виконала свою партію завдяки джазовій підготовці. Натомість у Тіни Кароль, мовляв, «гладко не вийшло». Вона виконала свій куплет із композиції Canto Della Terra, а потім мовчки дивилася, як виводить свій куплет італієць. На наступному приспіві вона приєдналася до Бочеллі, але Кароль було майже не чути.