На засіданні постійної комісії Київради з питань екологічної політики КО “Київзеленбуд” представив звіт по розробці оновленої Програми розвитку зелених зон Києва. Про це написав голова комісії та депутат Київської міської ради Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook.

“Документ включатиме інформацію по інвентаризації зелених зон згідно з “екологічним” законодавством і нормами ЄС, відповідно до Генеральному плану столиці. Окремий розділ – про заповідні зони – найбільш «цінні» території”, – повідомив Яловий.

Депутат інформує, що попередньо завершити розробку Програми планують у жовтні цього року.

Костянтин Яловий також нагадав про створення Реєстру зелених зон.

“Запропонував, щоб у технічному завданні Програми прописали відображення реєстру зелених зон на відкритій платформі «Майно». Так кияни слідкуватимуть за ходом інвентаризації і внесенням до реєстру нових об’єктів “зеленки”, – зазначив голова комісії.

Яловий додав, що у документі передбачена інвентаризація зелених зон – перевірки наявності та стану територій, а також встановлення чітких меж цих зон.

“Інвентаризація – процес тривалий, та він необхідний, щоб чітко розуміти, в якому стані знаходяться зелені зони столиці, а які з них і взагалі зникли. Також просто необхідно чітко розуміти межі існуючих об’єктів зеленого господарства, щоб не розмивати їх”, – написав депутат Київради.

Раніше Костянтин Яловий вже повідомляв про те, що Реєстр зелених зон запрацював у тестовому режимі на базі інформаційно-аналітичної системи “Майно”.

Читайте також:

Зі столичного бюджету на екологію виділили майже 1,5 мільярди гривень

Київрада виділила 40 млн грн на систему моніторингу якості повітря

На відновлення річки Либідь може піти від 5 до 7 років: Екологічна комісія Київради