Учора Київрада погодила «екологічний» бюджет столиці на наступний рік. Це – 1,46 мільярди гривень, що на 200 мільйонів більше, ніж минулого року.

Про це заявив депутат Київради та голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook.

«Завдяки цьому зможемо провести капітальний ремонт 120 парків та скверів», – уточнив депутат.

Ця частина видатків коштуватиме бюджету 388,65 млн грн, і включатиме капітальний ремонт парку «Синьоозерний», парку біля озера «Лебедине», парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина, парку навколо озера Жандарка та парку культури та відпочинку імені М. Рильського в Голосіївському районі.

Якщо ж говорити про капітальний ремонт елементів благоустрою зон відпочинку та розчистку водойм, то такі роботи обійдуться столиці у 107,357 млн грн. Тут капітально відремонтують зони відпочинку «Березняки», «Молодiжна», «Сонячна», проведуть капремонт гідротехнічних споруд та розчистку струмка Сирець тощо.

Будівництво, реконструкція парків та скверів, влаштування поливо-зрошувальних мереж коштуватимуть бюджету 324,174 млн грн. За ці кошти столиця будуватиме два парки – вздовж просп. генерала Ватутіна між просп. Маяковського та вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі (30 млн грн.) та «парк Почайна» в Оболонському районі (20 млн грн), а також буде здійснюватиме реконструкцію і облаштування Наводницький парку у Печерському районі, «Орлятко» у Солом’янському, «Нивки» та «Володимирська гірка» у Шевченківському районі тощо.

На реконструкцію об’єктів благоустрою на водних об’єктах міста відведено 192,361 млн грн.

«Нова зона відпочинку з’явиться вздовж Русанівської протоки, де також планується будівництво берегоукріплюючих споруд. Додатково отримали кошти на реконструкцію Північно-Дарницького меліоканалу. Не забули і про річку Либідь. Проведемо реконструкцію гідротехнічних споруд з відновленням екологічного та санітарно-гігієнічного стану річки», – уточнив депутат.

На розробку Програми розвитку зеленої зони в бюджеті передбачено 2,75 млн грн, а на ліквідацію безхазяйних сміттєзвалищ – 2 млн грн.

Читайте також:

Київрада виділила 40 млн грн на систему моніторингу якості повітря

На відновлення річки Либідь може піти від 5 до 7 років: Екологічна комісія Київради

24 години реальності в Києві

Популярні новини зараз

На залізничному вокзалі Білої Церкви дитина залізла на вагон — її уразило струмом, забрали до реанімації

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще