Київрада погодила виділення в бюджеті коштів на систему моніторингу якості повітря у столиці. Розмір бюджетних вкладень становитиме 40 мільйонів гривень.

Про це на своїй Facebook-сторінці заявив депутат Київради та голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

«Ми стали на крок ближчими до виконання Директиви ЄС про якість атмосферного повітря, а отже киянам у столиці дихатиметься легше», – додав депутат.

Це дозволить здійснювати контроль екологічного стану міста, попереджати та прогнозувати виникнення надзвичайних ситуацій, приміром таких, як ми мали цієї осені, коли місто було вкрите смогом і туманом.

За словами депутата, місто має придбати прилади, які будуть вимірювати різні показники з високою точністю. Та це тільки перший крок. Далі ж у Київській міській державній адміністрації повинен з’явиться спеціалізований орган для управління якістю повітря, а також комісія з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління його якістю.

«Не потрібно буде хвилюватись через високі показники забруднення. Не потрібно буде читати жахіття про хімічні речовини у повітрі, що «вловили» несертифіковані прилади», – підсумував Костянтин Яловий.

Нагадаємо, Екологічна комісія Київради вважає, що на відновлення річки Либідь може піти від 5 до 7 років.

Читайте також:

24 години реальності в Києві

В Києві запустили електронний реєстр парків і скверів

Бабин Яр оголосили ландшафтним заказником