На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики розповіли, що вже зроблено і що планується зробити для відновлення русла річки Либідь.

Наразі для проекту ревіталізації Либеді у Київраді розробили техніко-економічне обґрунтування, за яким річку поділили на окремі технічні зони. По кожній з них будуть проводитись необхідні роботи.

Також вже другий рік на ділянках Либеді по Стратегічному шосе та поблизу Південного мосту проводять очищення. На повне відновлення 9,5 кілометрів річки може піти 5-7 років.

“Щонайменше два роки відповідні служби займаються цим питанням і є багато позитивних зрушень. Це і чистка технічної частини, і чистка берегів. Та головне – це увага як киян, так і виконавчої влади до цієї проблематики. Я сподіваюсь, що після завершення всіх очисних процесів, ми вже будемо дбати, щоб Либідь стала туристично привабливим місцем для відпочинку”, – відзначив голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

Однак очищення і благоустрій річки ще не вирішує всіх проблем. Залишається питання незаконних врізок, через які у Либідь можуть зливати небезпечні речовини.

“Приблизно 2200 кілометрів каналізаційної системи у Києві знаходяться поза балансом. Це означає, що вони не мають господаря”, – відзначив голова комісії.

Костянтин Яловий зазначив, що комісія звернеться до управління екології і профільних заступників, щоб питання незаконних колекторів врешті решт було вирішене.

Читайте також:

На Київщині озеро змінило колір (відео)

В Києві обіцяють створити центр з переробки осіннього листя

Штраф до 5 тисяч: розпочинається кампанія проти незаконної вирубки ялинок