КО «Київзеленбуд» розпочинає кампанію попередження самовільних порубок ялинок у передноворічний період 2020 року. Про це повідомляє пресслужба КО «Київзеленбуд».

Зазначається, що особливу увагу приділятимуть охороні хвойних насаджень молодшого класу віку, які примикають до автодоріг і залізничних шляхів.

Повідомляється також, що крім передбачених спільних рейдів та патрулювання із залученням працівників державної екологічної інспекції та посадовців патрульної поліції та з метою збереження хвойних красунь від варварського ламання та викрадення з парків та скверів столиці, працівники-київзеленбудівці оброблятимуть дерева спеціальними речовинами, які в теплому приміщенні «розкриваються» різким неприємним запахом, здатним зіпсувати будь-яке свято.

Відповідно до закону, для правопорушників-викрадачів ялинок передбачено покарання у вигляді штрафу від 1152 грн до 5100 грн.

«Звісно, за кожне порушення є відповідне покарання. Відповідно до чинного законодавства, розмір шкоди, заподіяної зеленим насадженням незаконною вирубкою хвойних дерев в межах міста та інших населених пунктів (постанова КМУ від 08.04.1999 № 559), становить від 1152 грн. до 1852 грн. (залежно від розміру дерева).

Крім того, відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, лісопорушники сплачують штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-1020 грн.), а посадові особи від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподаткованих мінімумів (2550-5100 грн.)», – зазначається в пресслужбі.

Нагадаємо, Для головної ялинки на Софіївській везуть 400 сосен з Житомирщини (фото, відео)

Читайте також:

В Києві почали монтувати головну ялинку (фото)

Якою буде Головна ялинка-2020 на Софіївській