Зоряна Скалецька, яка звідучора вже не займає посаду Міністра охорони здорвь`я України, та яка перебувала на обсервації у Нових Санжарах разом з евакуйованими з Уханя українцями, повідомила у Фейсбуці, що всі готуються до повернення додому – 14-денний термін обсервації закінчився. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Головне, як наголосила Зоряна Скалецька, що всі евакуйовані за Китаю українці, екіпаж та команда супроводу абсолютно здорові та не мають захворювання на коронавірус.

«14-денний термін обсервації закінчився. Ми вже спакували речі та готуємось повернутись до своїх родин, друзів та звичного життя. Найважливішим є те, що всі евакуйовані з Китаю, члени екіпажу та команда супроводу – не мають захворювання на коронавірус.

Протягом двох тижнів вся Україна мала змогу детально стежити за обсервацією евакуйованих громадян України та інших країн. Ми детально висвітлювали усі її аспекти: стан здоров’я, результати аналізів, питання побуту», – написала Зоряна Скалецька.

Вона також подякувала всім, хто перебував в обсервації в Нових Санжажар, а також тим, хто брав участь в організації евакуації та процесу обсервації за професіоналізм.

«Я хочу подякувати кожному, хто перебував ці дні в обсервації, за відповідальне ставлення та розуміння. Ви молодці! Також хочу висловити велику подяку всім, хто брав участь в організації евакуації та процесу обсервації. Ви справжні професіонали! Хочу окремо подякувати тим, хто підтримував нас увесь цей час: надісланим листом, подарованою книгою та просто добрим словом.

Сподіваюсь, їхній приклад допоможе суспільству усвідомити необхідність відповідально ставитись до свого власного здоров’я та здоров’я інших; навчить дисципліні та готовності приймати певні обмеження задля здоров’я всіх; дозволить пам’ятати, що всі ми – люди, і мусимо підтримувати одне одного», – наголосила Скалецька.

Окремо ексміністр подякувала команді МОЗ, з якою їй довелось працювати в Уряді.

«І ще раз хочу подякувати всій команді Міністерства охорони здоров’я за щоденну наполегливу роботу. Ми весь час були на зв’язку, проводили скайп-конференції, підготували низку дуже важливих рішень. А головне – провели масштабну підготовку до появи коронавірусу в Україні. Як показує практика, медична система готова, алгоритми працюють.

Дякую всім вам! Будьте здорові!», – додала ексміністр МОЗ.

Нагадаємо, Про стан евакуйованих з Уханя повідомлятимуть кожного дня: РНБО

Читайте також:

Коронавірус: в київські школи та садочки обмежать вхід для батьків

Популярні новини зараз

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Мер Гамбурга прибув до Києва

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

У Києві звільнять директора Льодового стадіону, який замовив тендер на ₴308 млн

Показати ще

Коронавірус в Чернівцях: перелякані містяни влаштували мітинг під будинком хворого (відео)

Все, що треба знати про коронавірус: Уряд створив вебсторінку з актуальною інформацією