На Центральному залізничному вокзалі вивісили оголошення з попередженням про можливі крадіжки. Про це повідомляє Хрещатик.news з посиланням на фб-сторінку киянки Дар’ї Андрєєвої.

“Вас можуть пограбувати цигани”, – йдеться у попередженні. Проте англійською попереджають лише про можливі крадіжки і не згадують ромів. Такі оголошення стали громадською ініціативою у відповідь на бездіяльність поліції і безкарність самих крадіїв. Офіційно поліція вважає, що на вокзалі відбувається лише 1-2 поодинокі крадіжки в день. Проте ситуація значно гірша.

“Тисячі киян в прямому ефірі бачать, як вільно себе на вокзалі почувають злочинці і як нахабно запевняють, що нічого їм не буде. Торік дійшло навіть до сутички у відділку поліції, постраждало четверо співробітників”, – зазначає депутат Роман Грищук, який разом з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм приєднався 9 березня до рейду Муніципальної варти вокзалом.

Фото: Роман Грищук, фейсбук

Депутати домовились з керівництвом “Укрзалізниці” та поліцією:

  • поліції нададуть цілодобовий доступ до камер відеоспостереження на вокзалі, встановлять додаткові камери в найпопулярніших серед злодіїв місцях;
  • на вокзалі відкриють відділок поліції, який працюватиме цілодобово, дорогу до нього знайде навіть дитина;
  • поліція співпрацюватиме з Державною службою охорони, яка патрулює вокзал;
  • Муніципальна варта цілодобово фіксуватиме усі порушення у допомогу поліції.

Нагадаємо, сина ексголови КСУ заарештували за торгівлю крадених в ЄС елітних авто.

Читайте також:

В Київ повертається картина, викрадена нацистами із музею Ханенків

На Центральному вокзалі Києва ліквідують МАФи та наливайки

Пустили з молотка: автовокзали Києва продані за 230 млн