У КМДА провели друге засідання робочої групи з питання ревіталізації Житнього ринку. З важливого: минулого разу вирішили, що будівлю вже точно не будуть передавати в приватну власність чи довгострокову оренду, але зараз такої впевненості у посадовців вже немає. А Департамент комунального майна готуватиме проєкт рішення Київради по Житньому ринку.

Про це пише Інформатор.

Про рішення по найдавнішому ринку столиці пише заступник міського голови Валентин Мондриївський у Facebook. Він зазначив, що робоча група, яка зібралася вже вдруге, провела "плідне обговорення", та, зазначає він, найголовніше, що "відверте".

Головне з бачення на сьогодні по Житньому ринку: невідомо, чи він залишиться у власності міста і, відповідно, довгостроковій оренді, чи буде приватизований. Втім, пише Мондриївський, учасники робочої групи підтвердили необхідність збереження функціоналу ринку та його архітектури.

"Поки що ніхто не переконав в іншому. Але дискусії тривають. У підсумку, надано доручення Департаменту комунального майна підготувати проєкт рішення Київської міськради. Це буде практичний крок, який допоможе нам рухатися далі в цьому питанні", - зазначив Валентин Мондриївський.

Цікаво, що напередодні другого за ліком засідання робочої групи щодо Житнього про нього писав очільник Громадської ради при КМДА Геннадій Кривошея. І за його словами, концептуального рішення щодо подальшої долі ринку таки ще немає (продавати об'єкт чи, навпаки, зберегти у комунальній власності).

"Як на мене, місто має залишити обʼєкт в комунальній власності та знайти механізм залучення коштів для проведення відповідних ремонтів та облаштування відповідних торгівельних локацій на території комплексу", - зазначив Кривошея.