Джерело: СБУ, поліція Києва, прокуратура.

Поліція Києва спільно з СБУ затримали фітнес-тренера, який підпалював військові автівки на території України. Фігурант співпрацював з ворожими спецслужбами та за гроші палив службові авто Сил безпеки та оборони. Його викрили після вчинення підпалу військової автівки у столиці, а затримали на території Одещини, куди він повернувся після вчинення злочину. Загалом, перевіряється причетність чоловіка до підпалу шести військових автомобілів на території країни. Викрили зловмисника оперативники поліції Києва спільно з працівниками Служби Безпеки України.

За вказівкою російської спецслужби її поплічник підпалював службові авто Сил оборони. За даними контррозвідки СБУ, найбільше ворога «цікавили» військові позашляховики, пікапи та мультівени. Для знищення автомобілів українських захисників спецслужби рф дистанційно залучили 32-річного фітнес-тренера з Одеси, який шукав в інтернеті швидкий заробіток. «Гастролюючи» по трьох містах України, фігурант протягом декількох днів намагався знищити 6 транспортних засобів Сил оборони. Задокументовано як зловмисник підпалив мультівен ЗСУ в Києві. Для цього він прибув з портового міста до столиці, де на одну добу орендував квартиру.

Фото 1 из 6.
Фото 2 из 6.
Фото 3 из 6.
Фото 4 из 6.
Фото 5 из 6.
Фото 6 из 6.

Маскуючись під темним одягом та капелюхом, фігурант вночі прибув до припаркованого військового авто, підпалив його та відзняв загоряння на камеру свого телефону. Відео з місця злочину потрібне було спецслужбі рф для проведення інформаційно-психологічних спецоперацій про нібито наявність проросійського підпілля в столиці України. За аналогічним алгоритмом ворожий агент планував діяти на території міст мільйонників.

Правоохоронці розшукали його на території Одеської області, де затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його комунікації з російським гру. За процесуального керівництва Київської міської прокуратури фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Підозрюваний перебуває під вартою, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.