Про це повідомив народний депутат, голова Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади в місті Києві - столиці України під час воєнного стану Віталій Безгін у Фейсбуці.

Читайте також: Правоохоронці прийшли з обшуками до власників знесеної "Садиби Зеленських"

«Цієї середи відбудеться позачергове засідання ТСК по Києву, присвячене зухвалому знесенню історичної садиби Зеленських в центрі міста»

Під час засідання учасники обговорять причини та ідентифікацію відповідальних осіб, чиї дії або бездіяльність призвели до незаконного демонтажу історичної будівлі «Садибний житловий будинок Євменія Зеленського», розташованої в центрі Києва.

Важливо знати: Міська влада Києва вимагає відновлення садиби в первісному вигляді та притягнення до відповідальності тих, хто допустив її знищення

Безгін повідомив, що офіційні запрошення на засідання ТСК вже надіслані міському голові Києва Віталію Кличку, т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростиславу Карандєєва, представникам прокуратури міста Києва та Національної поліції.

«На засіданні не буде порожніх балачок. Буде аналіз та конкретні пропозиції щодо рішень. Ми не слідство, яке має встановити винних, але ми точно маємо сили змінити правила гри, щоб такого не траплялося в майбутньому, якщо столична влада не зацікавлена зробити це власноруч», - підкреслив політик.

Раніше повідомлялось: Незаконне знесення Садиби Зеленських — у МКІП відреагували на заяву мера столиці