Там зазначають, що Київський міський голова Віталій Кличко намагається описати ситуацію «навколо декількох обʼєктів культурної спадщини та робить відверто неправдиві закиди на адресу Міністерства культури та інформаційної політики».

У МКІП повідомили, що будинок Євменія Зеленського не був внесений до Державного реєстру нерухомих памʼяток тільки з однієї причини.

«КМДА за увесь час не спромоглася підготувати та подати необхідну для внесення будівлі до Переліку об’єктів культурної спадщини облікову документацію. З відповідним листом від 18.07.2024 до МКІП звернулася ГО «Спадщина Київ». На жаль, чи то дізнавшись про таку ініціативу, чи за випадковим збігом, але забудовник у той самий день майже повністю зруйнував історично значущу будівлю»

Також там додають, що відомство все одно невідкладно розгляне подану облікову документацію на засіданні Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини.

Раніше стало відомо: Міська влада Києва вимагає відновлення садиби в первісному вигляді та притягнення до відповідальності тих, хто допустив її знищення

Деталі. Активісти ГО "Мапа Реновації", які вчора перші повідомили про це, заявили, що керівниця ДОКСу заявила про те, що "нічого історичного в будівлі не лишилось" (спойлер: вже перевзулась), а поліція нібито приїхала, подивилась, нікого не затримала і поїхала (спойлер: після резонансу всіх швидко знайшли, конфіскували).

Масштабне інформаційне висвітлення цієї історії:

  • після резонансу в КМДА заявили про "несанкціоноване знесення"
  • директорка ДОКСу заявила про обурення та притягнення до відповідальності винних
  • поліція відшукала винних, конфіскувала техніку, проводить слідчі дії.